SAMANATHA

Samanatha in het Telegu of samanata in het Hindi betekent: “gelijkheid”. Dit benadrukt het oogpunt van de stichting: Het helpen uit gelijkheid.

Gelijkheid wordt meestal gezien als iemand die veel heeft geeft aan iemand die minder heeft. Zo wordt het eenrichtingsverkeer. Dit is echter niet waar. Het is niet alleen geven, maar ook krijgen. Tweerichtingsverkeer!

Twee partijen komen bij elkaar en voelen zich aan elkaar verbonden omdat ze samen delen of uitwisselen.

De keuze voor het woord ‘gelijkheid’ komt vanuit de roeping waardoor de stichting is opgestart. Dit wordt hieronder beschreven.

ONTSTAAN

Het verhaal begint als de familie Krijger in 2011 voor Tonnie’s werk voor drie maanden naar Hyderabad in India gaat.

Tijdens die verblijf krijgen ze een lawine van indrukken over zich heen. Het leven in India is zo anders dan in Nederland.

In deze periode komen ze ook in contact met een kinderhuis: “HOPE Home”. Ze voelen zich aangetrokken tot dit werk en de jongens die hier wonen.

Ze zien de nood en voelen de drang om iets te doen en zo ook deze kinderen te kunnen helpen.

Beiden ervaren dat God hun zelf aanspoort vanuit de Bijbel met de woorden:

“Uit het oogpunt van gelijkheid is er op dit moment uw overvloed om wat hun ontbreekt aan te vullen, opdat ook hun overvloed er is om wat u ontbeekt aan te vullen, opdat er gelijkheid zal zijn”

(2 Korinthe 8:14)

Terug in Nederland besluiten ze het werk te beginnen onder de naam van de stichting in India, middels een ambassadeurschap.

Maar als snel wordt besloten om een Nederlandse stichting op te zetten. En zo is in November 2012 Stichting Samanatha ontstaan.